Microsoft brengt out-of-band Windows Server-update uit om problemen met extern bureaublad op te lossen

Microsoft brengt out-of-band Windows Server-update uit om problemen met extern bureaublad op te lossen

Microsoft brengt out-of-band Windows Server-update uit om problemen met extern bureaublad op te lossen

Microsoft heeft nieuwe out-of-band patches voor Windows Server uitgebracht om enkele problemen met Remote Desktop op te lossen die zijn veroorzaakt door de updates van de patch dinsdag in december. Volgens de release-opmerkingen verhelpt deze update een Remote Desktop-bug die prestatieproblemen veroorzaakte en gebruikers verhinderde om verbinding te maken met de server.

“Microsoft brengt vandaag, 4 januari 2022, Out-of-band (OOB)-updates uit om problemen op te lossen waarbij Windows Server een zwart scherm, traag inloggen of algemene traagheid kan ervaren”, legde het bedrijf uit over de gezondheid van de Windows-release dashboard. Mogelijk kunt u ook Extern bureaublad niet gebruiken om de server te bereiken. In sommige gevallen reageert de server mogelijk niet meer.”

Microsoft merkte op dat deze verbinding met extern bureaublad en prestatieproblemen zijn opgemerkt in alle ondersteunde versies van Windows Server. De lijst bevat Windows Server 2022, Windows Server 2019, Windows Server 2016 en Windows Server 2012 R2. De out-of-band updates zijn momenteel echter alleen beschikbaar voor Windows Server 2019 (KB5010196) en Windows Server 2012 R2 (KB5010215).

De nieuwste out-of-band updates zijn niet beschikbaar als optionele patches in Windows Update

Het is belangrijk op te merken dat de nieuwste out-of-band updates niet beschikbaar zijn als optionele patches in Windows Update. Het bedrijf raadt zakelijke klanten aan om de zelfstandige pakketten handmatig te downloaden via de Microsoft Update-catalogus. Voor IT-beheerders heeft Microsoft ook een stapsgewijze handleiding verstrekt voor het handmatig importeren van de updates in Windows Server Update Services (WSUS).

Microsoft is van plan om de fixes voor de resterende betrokken platforms in de komende dagen vrij te geven.