De online werkplek is de werkplek van de toekomst

De online werkplek is de werkplek van de toekomst

De online werkplek is de werkplek van de toekomst. Waarom? De enige vereiste is een internetverbinding. De werkplek is namelijk digitaal en benaderbaar via de cloud. Zo kun je op kantoor, thuis maar ook in je favoriete koffietentje veilig online werken.

Een veilige online werkplek voor jouw bedrijf

Een online werkplek is super veilig. Via een single sign-on maak je namelijk verbinding met een van onze beheerde servers in plaats van een lokale computer of laptop. Op deze server staan alle gegevens die je nodig hebt zonder een verandering in gebruiksvriendelijkheid. Je hebt nog steeds bureaubladen, applicaties en schijven om efficiënt data te beheren. Het enige verschil is dat het hier gaat om een online werkomgeving. Gegevens staan dus niet meer lokaal. Een gestolen of verloren laptop betekent geen verlies meer van belangrijke of gevoelige data.

Wanneer ondernemingen overstappen naar online werkplekken neemt de druk op het totale beheer af. Alle gegevens zijn namelijk centraal verzameld in een werkbare omgeving. Toegang verlenen tot bepaalde applicaties, het uitvoeren van grote en kleine updates en het toevoegen van nieuwe gebruikers wordt veel eenvoudiger. Afnemers krijgen een beter beeld van het computergebruik van hun werknemers én zijn flexibeler op alle digitale fronten.

Een hosted werkplek bij ATTComputer is opgebouwd uit 3 elementen:

Software as a Service (SaaS),
Platform as a Service (PaaS)
Infrastructure as a Service (IaaS)

De combinatie van deze 3 elementen creëert een zorgeloze ervaring rondom netwerkcapaciteit, opslag, hardware en gebruikers.

In de cloud werken met een virtuele (hosted) werkplek

Een hosted werkplek is niets anders dan een (online) werkplek gelokaliseerd buiten het kantoor. Deze werkplek wordt volledig beheerd door ATTComputer en is bereikbaar via internet. Vaak door middel van VPN of Remote Desktop. De virtuele werkplek wordt als het ware geprojecteerd op het device dat je op dat moment in gebruik hebt.

En de cloud dan? De cloud maakt het mogelijk om al je applicaties online te benaderen. Het is niet meer nodig om handmatig software te installeren op elk device binnen je onderneming. Applicaties zijn geplaatst in een virtuele cloud omgeving en kunnen per gebruiker worden toegewezen. Ideaal voor ondernemingen die een variabele vraag naar IT hebben.